Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Proef bijverdienen in de bijstand

We willen starten met een experiment waardoor mensen in de bijstand meer kunnen bijverdienen. Zo kijken we of mensen met een uitkering meer kunnen meedoen aan de samenleving. Want dat vinden we belangrijk. Meedoen leidt namelijk tot een betere gezondheid, beter welzijn en zelfwaardering. Iemand kan dan ook beter voor zichzelf zorgen. Hiermee zorgen we ook een betere Bossche samenleving voor iedereen.

Gemeente 's Hertogenbosch 29 juni 2018

In september bespreekt de gemeenteraad het voorstel. Wanneer zij instemt, kunnen we 1 januari 2019 starten. De proef duurt twee jaar. Wethouder Huib van Olden: “Als je werkt, doe je mee in de samenleving. Daarom vind ik deze proef zo belangrijk. We stimuleren inwoners met een uitkering te gaan werken. Waarbij de inzet hem of haar ook wat oplevert. Zowel financieel als maatschappelijk. “

Voor wie?

Inwoners die in aanmerking komen voor de proef, krijgen zelf bericht van de gemeente. Mensen die een uitkering krijgen via de Participatiewet komen in aanmerking. Datzelfde geldt voor inwoners die een uitkering krijgen via de Inkomensvoorziening Oudere Werklozen.

Om mee te kunnen doen aan de proef, gelden verschillende voorwaarden. Zo moet iemand ouder dan 27 jaar zijn. Een belangrijke voorwaarde is dat werk moet bijdragen aan een kans op een betaalde baan.

Hoe werkt het?

Inwoners die meedoen aan de proef, krijgen een zogenaamde stimuleringspremie. Van de inkomsten uit hun deeltijdwerk, krijgen ze 50%. Naast hun bijstandsuitkering. De premie is maximaal 200 euro per maand. Dat bedrag wordt 2 keer per jaar uitgekeerd.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.