Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Pilot ambulante jeugdhulp voor 18+ jongeren in Barneveld

Als een jongere met jeugdhulp 18 jaar wordt, stopt jeugdhulp. Gemeente Barneveld start een pilot Ambulante Jeugdhulp 18+ zodat meerderjarige jongeren toch de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Gemeente Barneveld 3 november 2015

Hulp voor meerderjarige jongeren die dat nodig hebben
Op de dag dat een jongere met jeugdhulp 18 jaar wordt, stopt vaak zijn of haar jeugdhulp. De hulp stopt omdat een meerderjarige jongere niet langer onder de Jeugdwet valt en de noodzakelijke hulp ook niet vanuit een andere voorziening geboden of betaald kan worden. De gemeente Barneveld wil niet dat meerderjarige jongeren die nog hulp nodig hebben, tussen wal en schip vallen en heeft daarom besloten een pilot Ambulante Jeugdhulp 18+ te starten. Zo krijgen meerderjarige jongeren toch de hulp die ze nodig hebben en kunnen ze groeien in hun zelfstandigheid.

Meerderjarige jongeren hulp en ondersteuning bieden
Elke jongere moet de kans krijgen om zich te ontwikkelen en om actief deel te nemen aan onze maatschappij. Er zijn jongeren die daarbij extra hulp en ondersteuning nodig hebben. Dit geldt ook voor jongvolwassenen die met 18 jaar meerderjarig zijn, maar daarmee niet automatisch zelfstandig kunnen functioneren in onze maatschappij. Er zijn bijvoorbeeld meerderjarige jongeren met problemen op meerdere levensgebieden, die nog bij hun ouders wonen en waarbij de ouders niet voldoende hun kind kunnen ondersteunen. Voor deze groep meerderjarige jongeren start de pilot Ambulante jeugdhulp 18+. De pilot loopt van 1 oktober 2015 tot en met 31 december 2016. Met deze pilot wordt ervaring opgedaan met jeugdhulp voor meerderjarige jongeren en wordt de aard en omvang van de behoefte aan deze hulp beter zichtbaar.

Stichting Arta
Stichting Arta gaat de Pilot Ambulante jeugdhulp aan de meerderjarige jongeren in onze gemeente uitvoeren. Arta heeft kennis en ervaring met jeugdigen van 13 tot 30 jaar op meerdere levensgebieden in de gemeente Barneveld.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.