Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Meer zekerheid over uw pgb-uitgaven

Hoe krijgt u als gemeente meer zekerheid over uw pgb-uitgaven? Dit wordt mogelijk door extra acties uit te voeren bij de pgb-verantwoording door uw controlerend accountant. Dat vraag om een andere werkwijze.

VNG 20 maart 2018

Nieuws

De commissie Bedrijfsvoering en Auditing Decentrale Overheden (BADO) stelde een notitie vast over de controle op de pgb-verantwoording en de aanvullende werkzaamheden die een gemeente, in samenspraak met de accountant, kan doen.

Voldoende en betrouwbare onderbouwing

Het uitgangspunt van de notitie is dat het totaal aan controlewerkzaamheden moet leiden tot voldoende en betrouwbare onderbouwing van de pgb-lasten. Hiermee biedt u inzicht in de getrouwheid en rechtmatigheid van de totale pgb-lasten in de jaarrekening. De accountant is mede daardoor in staat over deze lasten een uitspraak te doen.

De aanpak bestaat uit de volgende onderdelen:

  • bepaling totale last in de jaarrekening

  • interne controles door de gemeente

  • evalueren van fraudesignalen

  • evaluatie van de controles

Meer informatie

In de commissie BADO werken decentrale overheden, accountants en het Rijk samen om de interpretatie van regels over bedrijfsvoering, verantwoording en accountantscontroles toe te spitsen op de praktijk van decentrale overheden. Commissie BADO is de nieuwe naam van de 'commissie Handreiking Auditing Decentrale Overheden (HADO)'.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.