Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Extra impuls voor digitale zorg door samenwerking Health Valley en Menzis

Op 1 juli start Menzis een partnerschap met innovatienetwerk Health Valley. Met deze samenwerking willen we innovaties in het zorgveld stimuleren en versnellen. En dat helpt om de kwaliteit van zorg te verbeteren en de leefkracht van mensen verder te versterken.

Menzis 26 juni 2020

Aan de slag met innovatieve oplossingen

Health Valley is het innovatienetwerk in de sector Life Sciences & Health, waarin bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen en overheden de krachten bundelen. Innovatiemanager Marc Kalf over de nieuwe samenwerking met Menzis: “Voor Health Valley is dit een unieke mogelijkheid om het bedrijfsleven en kennisinstellingen te verbinden aan de zorg- en financieringsvraagstukken van Menzis. In spreekuren, inspiratiesessies en masterclasses werken we samen aan de versnelling en duurzame inzet van innovatieve oplossingen voor de zorg.”

Volgers leren van koplopers

Volgens Jan Tebbens (projectmanager Digitale zorg bij Menzis) heeft de coronacrisis de digitalisering van de zorg in een stroomversnelling gebracht. “Maar we krijgen ook signalen dat de verschillen tussen koplopers en volgers van digitalisering groter zijn geworden in deze periode. Health Valley stimuleert dat zorgprofessionals leren van de succesvolle innovaties uit de praktijk. En zorgt ervoor dat zij gebruik kunnen maken van de breed beschikbare kennis over zorginnovaties.”

Goed voorbeeld: ArtsOnline

Jan vervolgt: “Menzis staat achter digitalisering die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg, aan de besparing van collectieve zorgkosten en aan meer leefkracht voor onze verzekerden. Een goed voorbeeld van zo’n innovatie is ArtsOnline. Met dit digitale platform kunnen huisartsen vanaf elke locatie hun patiënten voorzien van huisartsenzorg. Het biedt ook een marktplaats voor huisartsen die hun spreekuur online willen laten waarnemen. Hierdoor hebben patiënten thuis toch persoonlijk contact met een huisarts. En artsen met een drukke praktijk worden zo ontlast. ArtsOnline is in april gelanceerd door Roset (partner in eerstelijnszorg); nu nog als pilot in de Achterhoek en Twente.”

Ontwikkelen en opschalen

Het partnerschap met Health Valley maakt het mogelijk voor Menzis om innovaties, zoals ArtsOnline, in de toekomst nog beter te helpen. Zowel bij hun ontwikkeling als bij het vervolgproces van opschaling.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.