Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Den Haag krijgt speciale zorgacademie voor mensen in de bijstand

Er komt in Den Haag een speciale academie voor mensen die vanuit de onderste regionen van de bijstand willen leren in de zorg te gaan werken. Volgens het Algemeen Dagblad is over de locatie voor de academie nog niet beslist, maar wat mensen uit het zogenoemde granieten bestand van de bijstand er kunnen leren staat al wel in de steigers.

VNG KCHN 14 november 2019

De academie is onderdeel van het Werkoffensief +500 dat de gemeente Den Haag afsluit met organisaties en werkgevers in de zorg om jaarlijks 500 mensen extra vanuit de bijstand aan het werk te helpen of naar school te begeleiden. Dit aantal komt bovenop de reeds bestaande opgave om 4000 mensen uit de bijstand te helpen. Dat gebeurt in meer sectoren, zoals de horeca en energietransitie.

Het idee is dat een deel van de 22.000 Hagenaars die langdurig in de bijstand zitten met persoonlijke en intensieve begeleiding toch weer een baan kunnen vinden en daarmee een zelfstandig bestaan. Met name in de zorg lijkt het mes aan twee kanten te snijden als iemand al heel lang thuis zit en vaak zelf kampt met eenzaamheid, armoede en schulden.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.