Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Briefadres voor jongeren in een kwetsbare positie

Gemeenten kunnen briefadressen verstrekken aan zwerfjongeren (en andere kwetsbare groepen), zodat zij weer op de radar komen bij hulpverleners en gemeente. Een briefadres is belangrijk omdat inschrijving in de BRP nodig is voor het afsluiten van een zorgverzekering en het aanvragen van een uitkering.

VNG 18 augustus 2017

Door goede samenwerking tussen Burgerzaken en Sociaal domein kunnen jongeren in een kwetsbare positie beter worden geholpen.

Stappenplan

In het voorjaar van 2017 organiseerde het ministerie van BZK een serie bijeenkomsten over betere samenwerking tussen burgerzaken en het sociaal domein bij inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) op een briefadres. De bijeenkomsten leverden veel goede inzichten op.

Aanpak jongeren 16-27 jaar

Circa 15% van alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar is kwetsbaar doordat zij op een of meer leefgebieden problemen hebben. Om kwetsbare jongeren te ondersteunen richting zelfredzaamheid en participatie is een integrale aanpak nodig door gemeenten en partners in onderwijs, werk, inkomen, zorg, veiligheid en wonen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.