Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

691 statushouders uit de bijstand dankzij Amsterdamse aanpak

Sinds juli 2016 begeleiden we statushouders intensief naar passend werk of een opleiding. In 2018 zijn vanuit de Amsterdamse Aanpak Statushouders 691 statushouders uitgestroomd uit de bijstand, 661 statushouders zijn parttime aan het werk gegaan en 140 statushouders zijn gestart met een opleiding.

Gemeente Amsterdam 18 april 2019

Nieuws

De doelstelling van de Amsterdamse Aanpak Statushouders is ambitieus, 50% van de statushouders moet na drie jaar zijn uitgestroomd uit de bijstand. De resultaten van juli 2016 tot en met 2018 laten zien dat de Aanpak slaagt in zijn opzet. Sinds de start zijn 1.259 statushouders niet meer afhankelijk van een uitkering. Door deze goede resultaten won de Amsterdamse aanpak eind 2018 de ESF-award, een prijs van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Amsterdamse Aanpak Statushouders

Bij de Aanpak begeleidt een klantmanager maximaal 50 statushouders. Normaal gesproken heeft een klantmanager 300 klanten. Een klantmanager van de Amsterdamse Aanpak kan een statushouder dus intensiever begeleiden. Waar mogelijk, start de begeleiding al direct na aankomst in Amsterdam in het asielzoekerscentrum. Uiteindelijk worden de statushouders bemiddeld naar een baan of opleiding met toekomstperspectief.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.