Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Utrecht zet speciaal team op fraudeurs in zorg

De gemeente Utrecht gaat ’alles in het werk stellen om onterecht betaalde bedragen terug te vorderen’ die pgb-ontvangers hebben opgestreken. Er is een team van vier medewerkers samengesteld. "Andere afdelingen binnen de gemeente kunnen erbij worden betrokken als de situatie daarom vraagt."

VNG KCHN 6 december 2019

Nieuws

Vorige week werden drie Utrechtse broers veroordeeld tot 3,5 en 4 jaar cel voor miljoenenfraude met persoonsgebonden budgetten. Na onderzoek kwam boven tafel dat vermoedelijk 47 cliënten of hun familieleden met de broers hebben samengespannen, doordat ze geld toekregen in plaats van zorg ontvingen.

Bestuursrecht

In eerste instantie gaat de gemeente op grond van het bestuursrecht de bedragen proberen terug te vorderen. "Als betaling uitblijft, dan kan de gemeente met een dwangbevel tot terugvordering overgaan", laat een woordvoerder van wethouder Maarten van Ooijen (Welzijn) weten.

Strafrecht

Het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie naar tientallen cliënten of hun vertegenwoordigers loopt daarnaast nog steeds, meldt een woordvoerder van het Functioneel Parket desgevraagd. Het voor ruim zes miljoen euro benadeelde Zilveren Kruis Zorgkantoor overweegt ook stappen, stelt woordvoerder Christine Rompa. "We kijken wat de meeste kans van slagen heeft."

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.