Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Samenwerking huisartsen en Sociaal Plein goed voor de zorg

Huisartsen en patiënten kunnen veel voordeel hebben bij samenwerking met het Sociaal Plein voor kennis en kunde en uitbreiding van het netwerk. De Hilversumse wethouder Eric van der Want en zes huisartsen tekenden voor de Actieagenda 2016 - Samenwerking huisartsen en Sociaal Plein.

VNG 22 april 2016

Huisartsen zijn de ogen en oren van de samenleving. Zij zien mensen met medische klachten en kunnen zo nodig patiënten doorverwijzen of ondersteuning bieden. De huisarts maakt dan gebruik van het eigen netwerk in de zorg. Samenwerken met het Sociaal Plein, dat Van der Want omschrijft als de Hilversumse frontoffice van zorg en welzijn, vergroot de mogelijkheden voor huisartsen.

Inzet
Zo kunnen de huisartsen gebruikmaken van de inzet van het consultatie- en adviesteam (C&A). Dit soort slagen zijn ook te slaan op andere gebieden. Van der Want noemt verslavingsproblemen door werkloosheid of indicaties van (kinder)mishandeling. Ook bij het signaleren van deze problemen kunnen de huisartsen de hulp van het Sociaal Plein inroepen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.