Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Rotterdam werft mentoren risicojongeren

Vaker een aai over de bol, maar ook een schop onder de kont waar nodig. Samen met Humanitas zoekt gemeente Rotterdam naar mentoren voor 80 risicojongeren op Zuid.

Gemeente Rotterdam 6 juni 2017

Idee erachter is dat de jongeren naast hun professionele hulpverlener iemand hebben om op terug te vallen. Iemand uit de directe omgeving, een tante of een neef, een voetbaltrainer of een overbuurvrouw die ze vertrouwen en waar ze altijd op kunnen terugvallen. De wijkteams van IJsselmonde, Zuidwijk, Katendrecht en Feijenoord en het jongerenloket worden getraind om de mentoren te werven en op te leiden tot jongerencoach.

Zevenduizend risicojongeren

In totaal hebben zo’n 7.000 Rotterdamse jongeren problemen op meerdere fronten tegelijk: schulden, criminaliteit, voortijdig schoolverlaten, onverzekerd rondlopen, geen vorm van inkomen of toekomstperspectief hebben. De gemeente wil iedere jongere in Rotterdam voorzien van een mentor. Volgend jaar zullen alle Rotterdamse wijkteams van Rotterdam getraind zijn om mentoren te werven en coachen.

Ondersteuning en vertrouwen

Wethouder Hugo de Jonge: ‘Jongeren die steun het hardste nodig hebben, hebben dat helaas vaak het minst. Dat is heel erg triest en vergroot vaak hun ellende. Ze hebben iemand nodig die hen een aai over de bol geeft, maar ook schop onder de kont als daar reden voor is.’

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.