Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Nieuwe regels voor hulp bij het huishouden

Wanneer is een woning schoon genoeg om in te leven? Iedere Amsterdammer heeft recht op een schoon en leefbaar huis. Wie huishoudelijke taken niet zelf kan regelen, kan via de Wmo hulp bij het huishouden aanvragen. De gemeente Amsterdam heeft benoemd wanneer een huis schoon en leefbaar is en hoe vaak bepaalde huishoudelijke taken uitgevoerd moeten worden. Deze normen staan beschreven in de maatstaf ‘Hulp bij het huishouden Amsterdam’.

Gemeente Amsterdam 22 maart 2017

Een schoon en leefbaar huis

In de maatstaf staat bijvoorbeeld dat een woonkamer één keer per week gestofzuigd moet worden en het verschonen van het bed één keer per twee weken moet gebeuren.

Hulp bij het huishouden hoeft niet voor iedereen hetzelfde te zijn. We kijken altijd naar uw persoonlijke situatie: wat kunt u zelf of met uw omgeving regelen en waar heeft u hulp bij nodig van de gemeente.

Op 7 maart 2017 heeft het college van B&W ermee ingestemd dat de nieuwe maatstaf onderdeel wordt van de regelgeving voor hulp bij het huishouden. Op 5 april 2017 besluit de gemeenteraad hierover. Binnenkort vindt u de maatstaf op onze website.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.