Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Let op! 1 september deadline voor plannen Participatieverklaring

Nog niet alle gemeenten hebben een plan van aanpak ingediend voor de uitvoering van het participatieverklaringstraject voor nieuwkomers. Terwijl 1 september de deadline is voor gemeenten om in aanmerking te komen voor het extra budget maatschappelijke begeleiding van € 1370 per statushouder.

VNG 30 augustus 2016

Om integratie en participatie van nieuwkomers een extra impuls te geven, is het bedrag dat gemeenten van het Rijk krijgen voor uitvoering van het participatieverklaringstraject opgehoogd tot € 2370 per inburgeringsplichtige statushouder (was: € 1000). Dit is in november 2015 in het bestuursakkoord verhoogde asielinstroom afgesproken.

Uiterlijk 1 september

Maar om voor dat bedrag in aanmerking te komen, moeten gemeenten uiterlijk 1 september 2016 bij het COA de gelden voor uitvoering van het participatieverklaringstraject en maatschappelijke begeleiding aanvragen. Ze moeten daarvoor een beknopt plan van aanpak indienen waarin de intentie wordt uitgesproken om binnen drie maanden met de uitvoering te beginnen. Vervolgens wordt het geld binnen 30 dagen met terugwerkende kracht uitgekeerd.

Na 1 september

Alle gemeenten krijgen via het COA € 1000 overgemaakt voor het participatieverklaringstraject en de maatschappelijke begeleiding van nieuwkomers. Gemeenten die vóór 1 september een plan van aanpak hebben ingediend, krijgen bovendien het extra bedrag van € 1370 overgemaakt. Gemeenten die pas na 1 september een plan van aanpak indienen, krijgen het hogere bedrag niet.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.