Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Honderdduizend Banen: inspirerende voorbeelden voor werkgevers

Mensen met een beperking aan de slag bij een gewoon bedrijf: twintig bijzondere en inspirerende voorbeelden zijn verzameld in de publicatie ‘Honderdduizend Banen’. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: ‘Deze ondernemers én deze werknemers zijn aantrekkelijke voorbeelden bij het uitvoeren van de baanafspraak voor mensen met een beperking’.

De Normaalste Zaak 29 juni 2015

Op 29 juni 2015 nam de staatssecretaris samen met Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, het boek in ontvangst uit handen van initiatiefnemer Aart van der Gaag, het boegbeeld van 100.000 banen die in het bedrijfsleven gerealiseerd worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met werkgeversnetwerk De Normaalste Zaak, werkgeversvereniging AWVN, uitzendkoepel ABU, SW-koepel Cedris en OVAL, de brancheorganisatie van o.a. re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties. Allemaal organisaties die een rol spelen bij het aan de slag helpen van mensen met een beperking. ‘De expertise van deze organisaties is hard nodig’, aldus Van der Gaag. ‘Kennis van de behoeften van de werkgevers, kennis van de mogelijkheden van mensen, goede begeleiding, organiserend vermogen. Allemaal belangrijk om 100.000 goede matches tot stand te brengen.’

Honderdduizend Banen is vanaf 30 juni 2015 verkrijgbaar via 100000banen.nl en bij de (online) boekhandel.

Hier vindt u informatie hoe u het boek kan bestellen / downloaden

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.