Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Blinde jongeren aan het werk met ‘Zichtbaar in Werk’

Slechts een derde van alle mensen met een visuele beperking in Nederland heeft werk. Ook is er nog weinig kennis over de bemiddeling van deze groep naar werk. Expertise-organisaties Bartiméus en Visio, die mensen met een visuele beperking ondersteunen, hebben daarom het project ‘Zichtbaar in Werk’ opgezet.

SBCM 24 mei 2017

Het project gaat visueel beperkte jongeren tussen de 18 en 27 jaar helpen om werk te vinden. Zichtbaar in Werk start als pilot in de arbeidsregio’s Amsterdam, Noordoost-Brabant en Stedendriehoek/Noord Veluwe. Bartimeus en Visio werken hiervoor samen met gemeenten, VNG, UWV, SBCM en de Oogvereniging.

Doel project

Het project richt zich op de volgende resultaten:

  • Na twee jaar hebben er in de drie arbeidsmarktregio’s 20 blinden/slechtziende jongeren tussen de 18 en 27 jaar werk gevonden.

  • Er is een aanpak ontwikkeld waarbij een landelijk expertteam (Team Inclusief) ondersteuning biedt aan professionals die regionaal intensief samenwerken.

  • De regionale professionals ervaren dat het plaatsen van een jongere met een visuele beperking haalbaar en betaalbaar is.

  • Leereffecten en gehanteerde methodieken worden vastgelegd als basis voor verdere uitrol over andere regio’s.

  • Een ‘digital’ portal waar professionals en werkzoekenden met een visuele beperking relevante informatie kunnen verkrijgen en ‘best practices’ kunnen vinden.

Het project loopt tot eind 2018 en wordt gefinancierd door het ministerie van SZW, Bartiméus, Instituut Gak en SBCM.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.