Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Bestuurlijke afspraken over jeugdbescherming en reclassering

Op 7 april was er een bestuurlijk overleg tussen VNG en VenJ over meerjarige continuïteit in de uitvoering van de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Er zijn bestuurlijke afspraken gemaakt en er komt een onderzoek waarvan de resultaten 1 juli beschikbaar zijn.

VNG 25 april 2017

Door een aantal factoren blijkt de inkoop van jeugdbescherming en jeugdreclassering zeer complex, en zijn er zorgen over de vitaliteit van gecertificeerde instellingen. Met het oog op de continuïteit kiezen de 42 jeugdregio’s voor de inkoop van 2018 voor een behoedzame inkoopstrategie: de meeste regio’s verlengen de huidige contracten, sommige regio’s behouden de subsidierelatie.

Onderzoek

Ook de staatssecretaris van VenJ ziet het belang van een zorgvuldige voorbereiding van de inkoop voor de komende jaren en wil samen met de VNG onderzoeken welke maatregelen beide partijen kunnen nemen om continuïteit te borgen. De resultaten van het onderzoek komen 1 juli beschikbaar.

  • Het onderzoek richt zich op de vraag welke maatregelen ten behoeve van de inkoop door gemeenten en VenJ genomen moeten/kunnen worden om de continuïteit van de uitvoering in de JB/JR structureel te borgen, én de kwaliteit en innovatie te stimuleren (zoals beoogd is met de wijze waarop JB/JR in de Jeugdwet verankerd is).

  • Onderdeel hiervan is het nagaan of aanbesteding van jeugdbescherming en jeugdreclassering altijd noodzakelijk is en welke uitzonderingsgronden de Europese aanbestedingsrichtlijnen misschien nog bieden.

U kunt de bestuurlijke afspraken hieronder vinden, en de samenvatting van het bestuurlijk overleg.

Bestuurlijke afspraken VenJ/VNG (april 2017)

Samenvatting van het bestuurlijk overleg VenJ/VNG, 7 april 2017

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.