Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Aanpak complexe scheidingen verder ontwikkeld

Vijf voorstellen die zijn ingediend in het project Divorce Challenge worden verder uitgewerkt. Dat schreef minister Stef Blok van VenJ op 21 februari in een brief aan de Tweede Kamer over de aanpak van complexe scheidingen.

Nederlands Jeugdinstituut 1 maart 2017

Meer dan vijfhonderd voorstellen zijn ingediend bij de Divorce Challenge, een oproep voor vernieuwende ideeën om de positie van kinderen in complexe scheidingen te verbeteren. Een panel van experts selecteerde de vijf die verder worden ontwikkeld, waaronder een digitaal platform om stellen te helpen bij hun besluitvorming over een scheiding, en een protocol voor scholen om ouders en kinderen te ondersteunen bij een scheiding.

Naast de Divorce Challenge gaat Blok in zijn brief ook in op een proef met het inschakelen van een gedragsdeskundige als bijzonder curator tijdens een rechtszaak. Hij schrijft dat hij geen geld beschikbaar heeft om de inzet van gedragsdeskundigen in het hele land te financieren.

Verder meldt Blok dat het WODC onderzoek gaat doen naar oorzaken van complexe scheidingen en verlies van contact met een van de ouders.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.