wetten

Kamervragen: over een Rotterdamse school die zorgleerlingen weert

06-12-2017

PvdA-Kamerlid Van den Hul stelt vragen naar aanleiding van berichtgeving in de media over een Rotterdamse school die zorgleerlingen weert. Tv-programma De Monitor stelt op basis van onderzoek dat Basisschool de Rotterdamse Schoolvereniging met haar strenge toelatingsbeleid in strijd handelt met de Wet Passend Onderwijs en stelt dat het onduidelijk is op welke gronden de school leerlingen afwijst(1).

"Schoolbesturen hebben zorgplicht wanneer een leerling met een extra ondersteuningsvraag is aangemeld bij een school en die school plaatsruimte beschikbaar heeft", aldus Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. De minister stelt dat het onderwijsconcept van een school geen wettelijke grond is om een leerling te weigeren. Het afgelopen jaar heeft de Inspectie ongeveer dertig meldingen ontvangen over signalen dat de zorgplicht mogelijk in het gedrang is.

De Inspectie is met Basisschool de Rotterdamse Schoolvereniging in contact. De onduidelijkheid over de handelswijze van de basisschool zal worden weggenomen, zo is afgesproken.

Lees hier de Kamervragen en -antwoorden.

(1) 'Rotterdamse eliteschool weert zorgleerlingen', De Monitor (12 november 2017)

Redactie Sociaalweb

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het sociaal domein. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer