Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Wie betaalt de zorg van morgen?

Het recente WRR-rapport ‘Kiezen voor houdbare zorg; mensen, middelen en maatschappelijk draagvlak’ schetst een verontrustend toekomstbeeld voor de zorg. De zorgvraag zal drastisch toenemen, terwijl de zorg en het sociaal domein nu al worstelen met structurele tekorten. In de Miljoenennota worden deze tekorten enigszins tegemoet gekomen. Echter klinkt vanuit de praktijk dat eenmalige extra bijdrages niet voldoende zijn om te leiden tot de veranderingen, die nodig zijn om de zorg ook op de lange termijn houdbaar en duurzaam te houden. Hoe kan men ondanks grote tekorten kwalitatieve zorg blijven garanderen in het heden en de toekomst? Tijdens de Kennismarkt Zorg&Sociaalweb 2021 buigen experts uit het veld zich over dit vraagstuk.

Redactie Zorg&Sociaalweb 22 september 2021

Nieuws

Hoogleraar Maatschappelijke Zorg Judith Wolf van het Radboud MC zal de Kennismarkt op 4 november inluiden met de afweging of het zes jaar na de decentralisaties tijd is geworden voor recentralisatie. Een eerdere reflectie van haar hand over de impact van de decentralisaties op burgers in achterstand is reeds verschenen op Zorg&Sociaalweb. Vervolgens zal dr. Marco Bottelier, bestuurder bij universitaire instelling Accare, de perikelen in de Jeugdzorg behandelen na de decentralisaties. Met name zal hij spreken over jeugdigen die speciale aandacht en zorg nodig hebben (bijvoorbeeld personen met een eetstoornis), wiens kosten niet zomaar kunnen worden gekort zonder radicale consequenties voor deze mensen.

Later op de dag volgen er acht workshops over specifieke onderwerpen binnen de zorg en het sociaal domein. Diverse sprekers gaan in op oplossingen en mogelijkheden voor structurele tekorten die (eenvoudige en snelle) besparingen kunnen opleveren. Afsluitend spreekt drs. Pieter Hilhorst, raadslid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, over de transitie van verknipte zorg naar steun voor een bloeiend bestaan, waarna prof. dr. Judith Wolf de dag zal afsluiten.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.