Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Terugblik: Zorgwaarde en Value-Based Health Care binnen het sociaal domein en de zorg

Value-Based Health Care; ondertussen viert deze methode om zorgsystemen opnieuw in te richten rondom het concept van zorgwaarde alweer haar vijftiende verjaardag. Overgewaaid uit de Verenigde Staten is dit framework voor meerdere organisaties van grote waarde gebleken maar is zij echter niet door de hele zorgsector geïmplementeerd. Kan Value-Based Heath Care iets betekenen voor uw organisatie binnen de zorg of het sociaal domein? Onze schrijvers van Keygroep, tevens te vinden op onze Kennismarkt Zorg&Sociaaldomein 2021, lichten het nut van VBHC toe in hun blogs aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden.

Redactie Zorg&Sociaalweb 17 september 2021

Marloes Paaijmans vertelt in haar blog over de manier hoe VBHC kan helpen een doelgroep met een soortgelijke hulpvraag te definiëren en de organisatie van hulp- en zorgverleners om deze groep vorm te geven. Lees meer over de theoretische kanten van VBHC hier.

Karel Piethaan ziet de meerwaarde van Value-Based Health Care binnen meerdere sectoren als een kans die vaak nog niet volledig benut is. Binnen de zorg is zij al vaak met goede resultaten ingezet, maar nog niet volgens Piethaan binnen het sociaal domein of de jeugdzorg. Lees meer over de toepassing van VBHC binnen het sociaal domein hier of binnen de jeugdzorg hier.

De Amerikaanse kliniek Oak Street Health biedt een inspirerend voorbeeld voor een succesvolle casus van het gebruik van Value-Based Health Care. Pleun en Karel Piethaan vertellen meer over dit voorbeeld aan het boek hierover van Michael Porter, de geestelijke vader van VBHC. Lees meer over een praktijkvoorbeeld van Value-Based Health Care hier.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.