Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Start buurtcirkels in Arnhem

Kwetsbare mensen die bij elkaar in de buurt wonen zetten hun talenten voor elkaar in, dat is het idee van een Buurtcirkel. Siza en RIBW Arnhem & Veluwe Vallei zetten twee buurtcirkels op in de wijken Klarendal en Presikhaaf in Arnhem.

Siza 3 november 2015

Een netwerk opbouwen
Deelnemen aan de samenleving kan voor mensen lastig zijn, bijvoorbeeld door psychische problemen of een (licht) verstandelijke beperking. Met buurtcirkel doen deelnemers nieuwe sociale contacten op. Een netwerk van mensen die er voor elkaar zijn en elkaar met hun talenten ondersteunen. Dit biedt zelfstandigheid, gezelligheid en veiligheid. De buurtcirkel kan ervoor zorgen dat een deelnemer minder professionele ondersteuning van bijvoorbeeld Siza of RIBW nodig heeft.

Verbinding met de buurt
De buurtcirkel bestaat uit 9 tot 12 deelnemers, mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Een vrijwilliger vormt het aanspreekpunt voor de deelnemers en maakt hen bekend met de buurt. De deelnemers maken zo meer onderdeel uit van hun omgeving en staan in verbinding met de mensen om zich heen.

Concept buurtcirkel
Het concept van de buurtcirkel komt uit Engeland, waar de organisatie Keyring al 26 jaar werkt met 'Community Supported Networks'. Pameijer heeft het concept in 2013 naar Nederland gehaald. In de regio Rotterdam werken zij inmiddels met 14 buurtcirkels.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.