Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Scholen in Tilburg werken aan overgewicht leerlingen

Leerlingen van basisschool de Lochtenbergh drinken in het kader van JOGG geen frisdranken en (fruit)sappen meer. Ze drinken vanaf 23 februari voornamelijk water in de pauzes.

Gemeente Tilburg 24 februari 2015

JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Dit is een landelijke campagne waarbij de gemeente aangesloten is. De leerlingen van de Lochtenbergh kregen op 23 februari allemaal een waterbidon van JOGG. Twee voetballers van Willem II deelden de bidons uit. 's Middags werden er spelletjes gedaan die te maken hadden met de thema's water en gezondheid. In drankjes die kinderen drinken op school zit vaak veel suiker. Dat kan overgewicht veroorzaken en is slecht voor het gebit. Uit onderzoek blijkt dat als er elke dag een dergelijk drankje minder wordt gedronken dat dat een positief effect heeft op het gewicht.

Lekker fit
Andere scholen in Noord zijn ook bezig met gezonde projecten. Zo start de Vlashof binnenkort met de 'lekker fit weken'. In die weken is er extra aandacht voor gezonde voeding, gezond gewicht en voldoende bewegen. Alle scholen in dit deel van Tilburg hebben een gymleraar in dienst. In Noord ligt het overgewicht bij jongeren hoger dan in de andere wijken in Tilburg. De gemeente wil overgewicht bij kinderen tussen 0 en 12 jaar verminderen. Wethouder Hans Kokke: "Scholen, sportverenigingen, welzijnsinstellingen, de GGD en ouders vinden de gezondheid van jongeren belangrijk. Dit is wat we voor ogen hadden, toen we ons als gemeente aansloten bij JOGG. Het is geweldig om te zien dat Tilburg-Noord erg enthousiast is over de JOGG-aanpak."

Samenwerken
De gemeente is vanaf 2013 aangesloten bij het landelijk project JOGG. Lokale organisaties uit het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven, sportverenigingen, woningbouw, welzijn en de media werken daarbij nauw samen. De GGD helpt JOGG bij activiteiten die georganiseerd worden. Scholen worden gestimuleerd om regelmatig evenementen te organiseren die te maken hebben met gezondheid, voeding en bewegen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.