Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Rotterdam doet het anders: persoonsvolgende zorg

Hulp uit de Wet langdurige zorg (Wlz) past niet altijd bij wat mensen nodig hebben. De zoektocht naar passende zorg en ondersteuning is ingewikkeld en levert niet altijd de juiste zorg op. In Rotterdam pakken ze het anders aan.

Ieder(in) 30 januari 2017

Nieuws

Eind vorig jaar is in de regio Rotterdam een experiment gestart met ‘persoonsvolgende zorg’ voor mensen met een verstandelijke, zintuigelijke of lichamelijke beperking. Het doel van ‘persoonsvolgende zorg’ is dat mensen zélf meer te zeggen krijgen over hun zorg (Wlz).

Wat houdt persoonsvolgende zorg in?
Het zorggeld gaat niet naar de instelling, maar wordt ‘gekoppeld aan de persoon’ (zoals bij PGB, maar dan zonder het eigen beheer van budget). Hierdoor kunnen mensen zelf meer richting geven aan hun zorgpakket.

Mensen kunnen passende zorg en ondersteuning vinden in bestaand aanbod, in nieuwe varianten of in een combinatie daarvan. Ook het afnemen van zorg bij verschillende aanbieders wordt makkelijker. Het zorgaanbod in Rotterdam moet hier wel bij gaan aansluiten.

Een netwerk van cliëntondersteuners gaat komende tijd aan de slag met deze persoonsvolgende zorg. Zorgorganisaties werken eraan om hun aanbod persoonsvolgend en beter dienstverlenend te maken.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.