Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Richtlijnen gemeenten voor de Statistiek Wet inburgering

Binnen het nieuwe inburgeringsstelsel is een belangrijke rol weggelegd voor monitoring en evaluatie van de nieuwe wet. Het ministerie van SZW heeft het CBS gevraagd om kwantitatieve gegevens voor monitoring en evaluatie van de Wet inburgering 2021 te verzamelen. Gemeenten spelen hierin een belangrijke rol.

VNG 23 juli 2021

Nieuws

De definitieve richtlijnen voor gemeenten voor aanlevering van deze gegevens aan het CBS zijn medio juli vastgesteld en gepubliceerd.

Verzamelen gegevens

De partijen (gemeenten, DUO, COA en IND) die gegevens aanleveren, doen dit rechtstreeks aan het CBS. Eind 2020 en begin 2021 is er nagegaan wat er nodig is om de gegevens van COA, DUO, IND en gemeenten te ontvangen. Daarbij is gekeken naar de inhoudelijke- en technische aspecten van de gegevens en het aanleveren ervan. Later dit jaar worden er leveringsovereenkomsten gepubliceerd.

Definitieve richtlijnen

De definitieve richtlijnen voor gemeenten voor de Statistiek Wet Inburgering zijn medio juli vastgesteld en gepubliceerd. Feedback van gemeenten, softwareleveranciers en het ministerie van SZW op de voorlopige versie van de richtlijnen is hierin verwerkt. Naast de definitieve richtlijnen, is ook het definitieve XSD-voorschrift beschikbaar.

Contact

Inmiddels heeft 70 % van de gemeenten 1 of meer contactpersonen voor inburgering aangemeld via het aanmeldformulier. Het CBS heeft ook van de andere gemeenten een contactpersoon nodig. Ook als het nog onbekend is wie vanuit uw gemeente de contactpersoon voor inburgering wordt, vult u dan een voorlopig contactpersoon in. In het formulier kan worden opgemerkt dat het om een voorlopige contactpersoon gaat. Twijfelt u of er vanuit uw gemeente een contactpersoon opgegeven is? Dan kunt u mailen naar Wetinburgering@cbs.nl. Dan kan dit voor u nagegaan kan worden.

In augustus en september worden er door de VNG weer bijpraatsessies georganiseerd waar de richtlijnen besproken worden. Hou hiervoor de agenda in de gaten.

Bekijk hier de definitieve richtlijnen SWI

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.