Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Nieuwe toolkit helpt bij evaluatie aanpak radicalisering

Een nieuwe toolkit en een database met evaluatieresultaten kunnen professionals ondersteunen bij de selectie, implementatie en evaluatie van effectief gebleken interventies tegen radicalisering. Beide instrumenten zijn ontwikkeld door het Europese project IMPACT Europe, zo lezen we in een artikel op Platform Secondant.

Het CCV 25 januari 2016

Doel van dit project is om kennis op te bouwen over de aanpak van gewelddadige radicalisering. Al jaren groeit het aantal programma’s dat overheden, gemeenten, politie en andere instellingen ontwikkelen en uitvoeren om gewelddadige radicalisering te voorkomen. Maar welke programma’s of interventies zijn nu effectief in het voorkomen daarvan?

Pilot met toolkit
In 2016 vinden pilots van de toolkit en kennisdatabase plaats in Nederland, Engeland, Duitsland en Denemarken. In Nederland gaan de politie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam aan de slag om de toolkit en de database te testen. Daarbij wordt samengewerkt met veiligheidspartners, zoals de gemeente Haarlem, veiligheidshuizen, NCTV en het Openbaar Ministerie. In 2017 zullen de definitieve toolkit en kennisdatabase toegankelijk zijn voor professionals in Nederland en andere Europese landen.

Lees ook

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.