Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Honderden fietsen voor kinderen in armoede

In samenwerking met de ANWB begon de gemeente in mei een inzamelactie voor Rotterdamse kinderen in armoede. Rotterdammers werd gevraagd een fiets te doneren. Honderden stadsgenoten gaven gehoor aan die oproep.

Gemeente Rotterdam 25 augustus 2017

Nieuws

Rotterdammers die meededen aan de inzamelactie haalden fietsen van alle soorten en staten uit schuurtjes en van zolderkamers. In totaal zijn 410 fietsen gedoneerd. De ene fiets zo goed als nieuw. De andere is vooral geschikt voor losse onderdelen. Op dit moment worden de fietsen opgeknapt en een aantal is al verdeeld onder Rotterdamse kinderen.

‘OV te duur’

Het inzamelplan valt in goede aarde. ‘Mijn zoon heeft voor het eerst na de zomervakantie zijn fiets gebruikt om naar school te gaan. Zijn oude fiets was gestolen. Hij moest met het openbaar vervoer reizen en dat kan ik eigenlijk niet betalen. We zijn ontzettend blij met de fiets die wij gekregen hebben’, reageert een moeder van een 10-jarige Rotterdammer.

Blijven doneren

Kent u nog iemand die een fiets wil doneren of heeft u nog een exemplaar staan? De ANWB zamelt nog steeds fietsen in voor kinderen in heel Nederland. Meer informatie vindt u via de ANWB.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.