Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Groningen wil laagdrempelige jeugdhulp

De WIJ-teams in Groningen en de huisartsen gaan intensiever samenwerken met als doel een betere toegang tot jeugdhulp. Daarom start de pilot ‘Ondersteuner jeugd en gezin’ in de wijken Vinkhuizen en Hoogkerk. De ondersteuner jeugd en gezin is de schakel tussen de WIJ-teams en de huisartsen en werkt gedurende de pilotperiode vanuit de WIJ-teams.

Gemeente Groningen 5 oktober 2017

Versterken samenwerking

Wethouder Mattias Gijsbertsen: “Het versterken van de samenwerking tussen de huisartsen en de gemeentelijke WIJ-teams leidt tot laagdrempelige zorg dichtbij de gezinnen. De kennis bij de WIJ-teams en de huisartsen komt zo beter beschikbaar.” De Ondersteuner jeugd en gezin geeft advies aan de jongere en de opvoeders. Ook kan de ondersteuner contact met de school onderhouden. Hij maakt een inschatting van de aanwezige mogelijkheden en beperkingen van het gezin zodat de zorg beter aansluit op de vraag en de omstandigheden.

Verwijsfunctie

De huisarts heeft een verwijsfunctie naar alle vormen voor jeugdhulp en is dus voor jongeren, hun ouders en voor gemeenten een belangrijke partner in de jeugdhulp. Het Gezondheidscentrum De Vuursteen, Huisartsen de Held en Huisartsenpraktijk Boddeus en Steenbergen doen mee met de pilot. Ook de zorgaanbieders Accare en OCRN werken mee.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.