Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Grave wil gezond gewicht voor al haar inwoners

Op donderdagavond 8 september 2016 vond in Grave de startbijeenkomst van Jongeren Op Gezond Gewicht voor alle professionals van de gemeente Grave plaats. Bijna twintig verschillende lokale organisatie waren aanwezig om mee te denken over de aanpak van overgewicht binnen de gemeente.

Gemeente Grave 19 september 2016

Wethouder Jeroen Joon gaf de aftrap van de bijeenkomst, gevolgd door een informatief gedeelte over de JOGG-aanpak en de koppeling naar de gemeente Grave. Daarna zijn alle professionals in groepen met elkaar in gesprek gegaan, om mee te denken aan de lokale aanpak. Het was een zeer geslaagde avond met veel inbreng van enthousiaste professionals. Alle input wordt verwerkt in het plan van aanpak.

Met alle lokale professionals op het gebied van gezondheid, onderwijs, sport, zorg en welzijn én het bedrijfsleven wil de gemeente Grave werken aan een gezonde jeugd en een gezonde omgeving. Want gezond eten en drinken, voldoende bewegen en sporten moet (weer) de gewoonste zaak van de wereld worden. In de aanpak staan jongeren (en kinderen) van 0-19 jaar, maar ook hun ouders en hun omgeving, centraal.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.