Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Gemeente ondersteunt duurzame bewonersinitiatieven

De gemeente Tynaarlo ondersteunt duurzame bewonersinitiatieven. Tynaarlo heeft namelijk een droom: 18 krachtige en zelfvoorzienende dorpen in 2030. En dat wil de gemeente bereiken samen met haar inwoners. Onder de noemer 'Dorp van de toekomst' ondersteunt de gemeente bewonersinitiatieven met kennis en kunde, maar ook financieel. Deze ondersteuning richt zich met name op de startfase van een project. De bijdrage is maximaal € 1500,- per dorp, wijk , buurt of groep bewoners.

Gemeente Tynaarlo 21 september 2016

Om in aanmerking te komen voor de bijdrage gelden de volgende voorwaarden:

  • het initiatief richt zich op een van de vier pijlers van het Dorp van de Toekomst (Tynaarlo tintelt van energie!; Toekomstbestendig wonen en ondernemen; Mobiliteit & Bereikbaarheid; Afval is grondstof).

  • de bijdrage is bedoeld voor bewonersinitiatieven binnen de gemeente die zich richten op: een dorp of een buurt, wijk of groep bewoners met een minimale omvang van 160 huishoudens.

  • de gemeente krijgt inzicht in de aanpak op basis van een plan van aanpak of een projectbeschrijving met een globale kostenraming.

Roemers Odyssee

Tynaarlo heeft de film 'Roemers Odyssee' gemaakt, over duurzaam en zelfvoorzienend leven. Met daarbij gesprek- en discussievragen die kunnen dienen als aanjager voor gesprekken over ons eigen gedrag en handelen. Wie de film wil ontvangen kan deze opvragen bij de gemeente.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.