Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Gemeente helpt 17.000 mensen aan het werk

De afgelopen 3 jaar zijn 17.000 mensen in Den Haag uit de bijstand gestroomd. Zij vonden een baan of een opleiding. Met het programma ‘Den Haag Maakt Werk!’ heeft de gemeente mensen die moeilijk werk konden vinden geholpen zoals jongeren en 50-plussers.

Gemeente Den Haag 24 januari 2018

Toen de plannen om meer mensen uit de bijstand aan het werk (of opleiding) te krijgen in 2014 werden gemaakt, was er een hoge werkloosheid in Den Haag. Deze was een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. Vooral omdat in Den Haag de vraag naar werknemers niet goed aansloot bij het aanbod van werkzoekenden. Veel werkzoekenden hadden niet de juiste kennis of diploma’s.

Den Haag Maakt Werk!

Met het programma ‘Den Haag Maakt Werk!’ heeft de gemeente mensen die moeilijk werk konden vinden geholpen aan een baan of een opleiding. Daarom richtte de gemeente zich, samen met partners in de stad, vooral op deze groepen. Zo hebben bijvoorbeeld veel 50-plussers en jongeren het moeilijk op de arbeidsmarkt.

Samen aanpakken

In wijken waar jeugdwerkloosheid het hoogst was, werkt de gemeente nauw samen met partners in de wijk die dichtbij de jongeren staan. Dit gebeurt vanuit de locaties van de Servicepunten Arbeid. Dankzij deze lokale en gezamenlijke aanpak zijn veel jongeren aan werk gegaan of aan een studie begonnen. Voor 50-plussers worden diverse banenmarkten georganiseerd. Hier kunnen zij in contact komen met bedrijven en direct solliciteren op openstaande vacatures.

Aantrekkelijke stad voor werkgevers

De gemeente heeft ervoor gezorgd dat er meer werkgelegenheid in de stad is. Niet alleen zijn er de afgelopen jaren meer dan 10.000 nieuwe banen bij gekomen. Ook is er hard gewerkt aan het verbeteren van de Haagse economie en arbeidsmarkt. Zo heeft de gemeente ook geïnvesteerd in het aantrekkelijk maken van de stad voor bedrijven om zich te vestigen. Met als doel dat er in de toekomst voldoende werk is voor iedereen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.