Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

De Jonge wil nieuwe afspraken maken over ordening jeugdzorg

Minister De Jonge wil nieuwe afspraken maken over de ordening van de jeugdzorg. Het moet duidelijker worden wat men van de gemeenten mag verwachten, bijvoorbeeld in de wijken. Hij wil ook bezien of specialistische (ggz-)zorg bovenregionaal of landelijk georganiseerd moet worden.

Huiselijkgeweld.nl 7 juni 2019

Dat heeft hij gisteren tijdens een debat over de integrale aanpak van hulp aan kwetsbare kinderen en jongeren laten weten. De Tweede Kamer sprak hierover naar aanleiding van een brief van Kinderombudsman Margrite Kalverboer over de problemen bij de hulp voor kwetsbare kinderen en jongeren. Ondanks alle inspanningen lukt het onvoldoende om de ontwikkeling, de veiligheid en het perspectief van een grote groep kinderen te waarborgen, zo stelt zij.

Decentralisatie

Het vorige kabinet heeft de jeugdzorg gedecentraliseerd naar de gemeenten en tegelijkertijd het budget verlaagd. De decentralisatie van de jeugdzorg was volgens de minister bedoeld om de versnippering aan te pakken. De overdracht naar de gemeenten is volgens hem goed verlopen, maar door een volumestijging zijn er tekorten ontstaan. De Jonge wil onderzoeken waar het jeugdzorggeld precies blijft, zodat duidelijk wordt of er structureel meer geld nodig is.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.