Menu

Filter op
content
Zorg&Sociaalweb

0

Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers is vernieuwd

De Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers is een leidraad voor het veilig vervoeren van rolstoelinzittenden. Deze code is geactualiseerd naar de huidige stand van inzichten en wet- en regelgeving. De vernieuwde code is minder omvangrijk en staat op de website van Sociaal Fonds Taxi.

VNG 20 oktober 2017

Sticker

Rolstoelgebruikers, chauffeurs en bedrijven kunnen aan de sticker met het haaksymbool zien dat de rolstoel veilig vervoerd kan worden.

  • Na 1 juli 2019 mogen rolstoelen zonder een dergelijke sticker niet meer vervoerd worden.

  • Tijdens deze overgangsperiode moeten passagier en vervoerder samen een veilige oplossing vinden wanneer de – meestal oudere - rolstoel nog niet van het haaksymbool voorzien is.

  • Voor mensen met een maatwerkrolstoel die na 1 juli 2019 niet van het haaksymbool voorzien is moet een adequate oplossing komen.

Behalve de vernieuwde Code is er ook een handige instructiekaart beschikbaar voor chauffeurs en bedrijven. Hierin staan richtlijnen voor het veilig vastzetten en vervoeren van rolstoelen en de inzittenden.

Code

Platform Code VVR publiceerde de vernieuwde code. Dit platform bestaat uit Ieder(In), KBO-PCOB, TX-keur, FNV en CNV, Koninklijk Nederlands Vervoer, Firevaned en Sociaal Fonds Taxi.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.