Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Aanpak ouderenwerkloosheid werkt

De Amsterdamse aanpak van werkloosheid onder ouderen werpt vruchten af. In de periode januari tot september 2017 zijn er 702 oudere werkzoekenden naar werk begeleid. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 555. Uit cijfers van het UWV over de arbeidsmarkt bleek deze week nog dat het voor oudere werkzoekenden moeilijk is om zelf een baan te vinden. De gemeente Amsterdam is daarom gestart met een speciale aanpak om werkloosheid onder 50-plussers tegen te gaan.

Gemeente Amsterdam 18 oktober 2017

In mei 2017 is het Team 50+ gestart. Het Team 50+ begeleidt Amsterdamse 50-plussers die in de bijstand raken met een speciale aanpak naar een betaalde baan. In het team zitten ambtenaren met verschillende professionele achtergronden. Zij hebben uiteenlopende instrumenten in handen om de werkzoekenden een zo passend mogelijke begeleiding te bieden. Het team zoekt bijvoorbeeld gericht naar geschikte vacatures en ondersteunt de werkzoekenden bij de eerste kennismaking met een bedrijf. Daarnaast wordt onder andere ingezet op maatwerk en empowerment.

Wethouder Arjan Vliegenthart (Sociale Zaken): “Het is goed om te zien dat deze aanpak succesvol is. We zagen dat ook bij de aanpak van jeugdwerkloosheid. Wat je aandacht geeft groeit. Als je erop af gaat, en mensen bij de hand neemt kun je mensen weer aan het werk helpen.”

Werkzoekende 50-plussers kampen op de huidige arbeidsmarkt met vooroordelen. Ze zouden te oud, te langzaam, te duur en niet meer up to date zijn. Een gemiste kans, zeker in een alsmaar krapper wordende arbeidsmarkt. De gemeente richt zich daarom ook nadrukkelijk op werkgevers. Samen met het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam benadert de gemeente werkgevers en voert campagne om de voordelen van 50-plussers onder de aandacht te brengen en de mindset van werkgevers positief te beïnvloeden.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.