Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

8 initiatieven om samen te eten

Samen eten en drinken is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor sociale cohesie in buurten en wijken. Overal in Nederland schieten de buurtrestaurants als paddenstoelen de grond uit. Sociale restaurants waar iedereen welkom is en waar je voor weinig geld lekker kunt eten en drinken. Wij selecteerden 8 leuke voorbeelden van buurtrestaurants.

22 augustus 2016

Bij Mekaar
In buurtrestaurant Bij Mekaar kunnen mensen uit het Westland elkaar ontmoeten tijdens het eten van een gezonde maaltijd. Iedereen kan mee-eten, maar mensen kunnen ook actief meedoen als vrijwilliger. Een soortgelijk restaurant van dezelfde initiatiefnemers is Keu's genoeg. Dit wijkrestaurant ligt in de Haagse wijk Escamp en werd vorige maand geopend.

Buurtrestaurant Mudanthe
In vier wijken in Apeldoorn wil Mudanthe structureel een keer per maand een buurtrestaurant organiseren. Buurtbewoners van verschillende culturele achtergronden koken samen en geven daarmee een kijkje in hun keuken en hun cultuur. Door de prijzen voor maaltijden laag te houden wordt het voor personen gezinnen mogelijk buiten de deur te eten.

EET met je hart
Initiatief organiseert sociale activiteiten voor kwetsbare ouderen in samenwerking met burgers, horeca, bedrijven, (welzijns)instanties, stichtingen en service clubs uit de gemeente waar EET met je hart actief is. Het initiatief richt zich met name op die ouderen die door sociale armoede niet meer goed van huis kunnen. Na een succesvolle pilot in Utrecht geeft EET met je hart nu kleur Noord-Brabant.

Mobiele wijkrestaurant
Het mobiele wijkrestaurant is een professionele keuken die zijn standplaats heeft op de Graafse Akker in Den Bosch. In de vrolijk gekleurde keet zit alles wat je nodig hebt om voor grote groepen een goede maaltijd te bereiden.

No Budget Restaurant
Het No Budget Restaurant in Amsterdam Zuidoost een initiatief waarbij gezinnen die het moeilijk hebben een avondje uit eten wordt aangeboden. En de naam zegt het al, het is voor iedereen die geen ‘budget’ heeft voor een restaurant en dus nooit uit eten kan gaan. Er wordt een heerlijk chique driegangen diner geserveerd in een mooi gedecoreerde zaal.

Resto Van Harte
Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en biedt een plek in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Op 34 locaties door heel Nederland verzorgt Resto VanHarte één of twee avonden per week een gezond driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. De Resto’s bieden als leer­werkplek kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wijkrestaurant Bij de Tijd
Wijkbewoners ontmoeten elkaar in Wijkrestaurant Bij de Tijd. Iedereen is welkom bij activiteiten, voor koffie, lunch en diner. Het wijkrestaurant wordt gebruikt door wijkbewoners, bewoners van Woon- en zorgcentrum Weltevreden en bezoekers van Servicecentrum De Bilt van MENS De Bilt.

Wijkrestaurant In de Voortuin
Wijkrestaurant In de Voortuin is een ontmoetingsplek in de Eindhovense krachtwijk Woensel-West. Van dinsdag tot en met zaterdag kunnen mensen hier terecht voor een heerlijk diner. In de Voortuin is een onderdeel van Stichting Robin Hood Eindhoven. Dit is een sociale onderneming die in omgeving Eindhoven maatschappelijke activiteiten op de kaart zet. Andere initiatieven zijn: wijkrestaurant Het Cruydenhuisch, Cateraar Reizende Spijzen, stadsrestaurant Caffee Allee en stadslokaal Broeinest Caffee.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.