agenda

Workshop: Ondersteuning van mensen met een psychiatrische beperking

In het sociaal domein krijgt u onder meer te maken met mensen met een psychiatrische beperking. U wilt leren hoe u deze doelgroep herkent en de juiste ondersteuning kan bieden. U leert ook hoe u in gesprek komt met deze mensen. Want hoe gaat u om met een cliënt die u niet wil aankijken of hoe spreekt u met iemand met een autistische stoornis? In deze cursus combineren we theorie met praktijk.

Inhoud en resultaat
Tijdens deze dag leert u de basis kennen van verschillende psychiatrische aandoeningen, zoals stemmingsstoornissen, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, psychotische stoornissen, verslavingsproblematiek en ontwikkelingsstoornissen zoals autisme en ADHD. U leert hoe u de juiste houding kunt aannemen en de omgangsregels kunt toepassen. U leert hoe u een psychiatrische beperking kan herkennen; wat de (on)mogelijkheden van deze doelgroep zijn; en hoe u het beste kunt omgaan met deze doelgroep.

Doelgroep
U bent werkzaam in het sociaal domein en komt in contact met deze doelgroep.

Programma

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Welke aandoeningen komen veel voor en wat zijn de beperkingen van deze doelgroep;
  • hoe herkent u deze doelgroep;
  • hoe sluit u aan bij het gespreksniveau van de klant;
  • welke omgangstips en attitude zijn toe te passen in het gesprek

Workshopleider

Ramon Blenderman heeft ruim 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg als fysiotherapeut en als gezondheidscoach. Daarnaast is hij sinds 1995 actief als adviseur en consultant binnen het Sociaal Domein. Meer dan 10 jaar verzorgt hij trainingen aan gemeenten, GGD ’s en binnen het Hoger Beroepsonderwijs. Sinds enige jaren is hij als (gast)trainer werkzaam voor SCIOPENG. Zijn ervaring binnen het werkveld van de psychiatrie en psychogeriatrie heeft zijn interesse in het de werking van het brein en het menselijk gedrag aangewakkerd. In zijn trainingen komt zijn ruime ervaring en kennis op deze terreinen op een inspirerende wijze naar voren. Ramon staat geregistreerd als professioneel trainer bij de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA).​

Deelnameprijs en datum

Donderdag 17 mei 2018, 13.30 - 17.00 uur, te Utrecht
€ 249 (exclusief BTW)

Wilt u deze workshop liever met uw hele team doen, dan kunnen wij de workshop ook Incompany voor u organiseren. Vraag naar de mogelijkheden via de mail.

Documentatiemateriaal

Op de workshop ontvangt u de handouts van de presentatie.

Inschrijven

Contactgegevens

Meer informatie? Neem contact op met Judith Nuijens.

Stuur een mail of bel naar 020-2374701.