Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Hoe koop je als gemeente Jeugd-GGZ in bij vrijgevestigden?

Voor gemeenteambtenaren die met inkoop van J-GGZ te maken hebben is een praktische handreiking beschikbaar. Gemeenten kunnen hem gebruiken bij hun inkoop bij vrijgevestigde aanbieders in het komende contracteerproces.

10 augustus 2015

De Jeugd-GGZ maakt deel uit van het totale aanbod van jeugdhulp in de gemeente. Vrijgevestigde aanbieders vormen hiervan een belangrijk onderdeel. Inkoop bij vrijgevestigde jeugdhulpaanbieders is van een ander kaliber dan de inkoop bij instellingen of ziekenhuizen.

Vrijgevestigde aanbieders
Psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten en psychiaters kunnen vrijgevestigde aanbieders zijn van J-GGZ. 

  • De expertise van deze aanbieders is breed inzetbaar, ook bij preventie en toegang, of in ondersteuning van het onderwijs, wijkteam of bij de huisarts.

  • Ook kunnen vrijgevestigden  een bijdrage leveren aan activiteiten voor bijvoorbeeld kinderen van ouders met psychische problemen of kinderen met obesitas.

Inhoud handreiking
In de handreiking vindt u aanbevelingen voor afspraken over facturatie en verantwoording, helderheid over wachtlijsten, ROM en reële prijzen voor geleverde zorg. De aanbevelingen zijn gebaseerd op de signalen vanuit de praktijk. De brancheorganisaties willen een bijdrage leveren aan een effectief en gestructureerd contracteerproces voor de J-GGZ tussen gemeenten en vrijgevestigde aanbieders.

Download

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.