Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Wijk GGD'er Vught: goed voorbeeld doet goed volgen

Om mensen met verward gedrag sneller te kunnen helpen, startte de gemeente Vught het pilotproject de wijk GGD'er. Het bleek een werkzame en productieve aanpak. Zo productief dat het ministerie van VenJ opdracht gaf aan het CCV om de Vughtse werkwijze landelijk in te voeren.

VNG 8 juni 2017

Wijk GGD'ers werken op het snijvlak van veiligheid en zorg. Veel mensen met verward gedrag zijn er niet op uit om overlast te veroorzaken maar lopen vast in hun zoektocht naar hulp. De wijk GGD'er kan ze daarbij actief helpen, heeft een breed netwerk en legt gemakkelijk verbinding met (zorg)ketenpartners. Door in een vroeg stadium samen te bekijken welke hulp nodig is kan escalatie worden voorkomen.

Een succesvolle aanpak die in Vught zorgde voor een stabilisatie van het aantal politiemeldingen over personen met verward gedrag.

Tien proefgemeenten

De landelijke uitrol van de Vughtse werkwijze begint in tien proefgemeenten. Omdat elke gemeente anders is wordt er vanuit verschillende invalshoeken gekeken hoe de gemeenten aan de slag kunnen met de inzet van de wijk-GGD’er. Wat moet de verbindende schakel tussen de domeinen veiligheid en zorg zijn. Gemeenten zijn hierin zelf initiatiefnemer en trekker. Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) ondersteunt en begeleidt daarbij op maat.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.