Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Update DBC-pakket 2017 voor jeugd-ggz en volwassenen-ggz

Het DBC-pakket 2017 voor jeugd-ggz en volwassenen-GGZ is beschikbaar. Net als vorig jaar is in overleg met NZa, VNG, GGZ Nederland en ICT-leveranciers gekomen tot een geïntegreerd DBC-pakket, waarbij NZa de verantwoordelijkheid draagt voor het volwassenendeel en de VNG voor het jeugddeel.

VNG 21 november 2016

Wel heeft de NZa gezorgd voor de DSM 5-jeugddiagnosetabel en de conversietabel. Aan het gebruik van de DSM-tabellen zit een disclaimer en copyright notice. U wordt verzocht hiervan kennis te nemen en ernaar te handelen. Lees ook de factsheet over de invoering van DSM-5.

Het nu gepubliceerde DBC-pakket met geïntegreerde beslisboom en codelijsten is nodig voor het kunnen registreren van DBC’s voor zowel jeugd-ggz als volwassenen-ggz vanaf 2017. Softwareleveranciers moeten deze documenten gebruiken voor het werkbaar houden van de DBC's vanaf 2017.

Update 10 november

Op 10 november 2016 heeft de NZa voor de volwassenen-ggz een C-release uitgebracht.

  • Op basis van deze update is een aantal tabellen voor het geïntegreerde DBC-pakket 2017 aangepast.

  • Het betreft de volgende tabellen/documenten: activiteit, activiteit tarief, prestatiecode, tarief, zorgtype, de drie diagnosetabellen, de codelijsten en de validatieregels. In het document 'doorgevoerde wijzigingen' staat beschreven welke aanpassingen hebben plaatsgevonden

Het is wel zo, dat tussentijdse updates en kleinere wijzigingen in het volwassendeel in de NZa-tabellen niet altijd meteen worden meegenomen in dit door de VNG samengestelde pakket. Voor het volwassenendeel zijn de downloads op Werken met DBC’s te allen tijde leidend.

Zie ook de eerder verschenen informatie over het geïntegreerde DBC-pakket 2016.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.