Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Rotterdam tekent taalakkoord

De gemeente Rotterdam neemt officieel deel aan het landelijk Taalakkoord. Hiermee is Rotterdam de eerste grote gemeente die toetreedt tot het Taalakkoord, initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarin werkgevers zich inzetten om de taalvaardigheid van hun werknemers te vergroten. 

Gemeente Rotterdam 26 december 2016

Rotterdam zet bewust in op het verbeteren van de taalvaardigheid van haar werknemers. Beginnende bij haar herplaatsingskandidaten die een taaltraining op maat krijgen aangeboden. Werkzoekende Rotterdammers met een uitkering in een proefplaatsing bij een werkgever krijgen wanneer nodig in de toekomst een taaltraining tijdens deze proefplaatsing. Gaat de proefplaatsing over in een dienstverband dan is het aan de werkgever om indien nodig de taalactiviteiten te vervolgen.

De gemeente Rotterdam zoekt en onderhoudt nu actief contact met andere Rotterdamse werkgevers om het belang van de Nederlandse taal te onderstrepen in onze stad. Taal is een middel om gezonder te leven, aan het werk te kunnen, minder schulden te maken en volwaardig mee te doen in de samenleving. Daarnaast leidt investeren in taal tot minder maatschappelijke kosten en een hogere productiviteit. In Rotterdam behoort 21% van de beroepsbevolking tot de groep laaggeletterden. In sommige gebieden ligt dit percentage zelfs boven de 30%. Landelijk is 12% van de beroepsbevolking laaggeletterd.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.