Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Rotterdam mag gesprek eisen met ouders bij thuisonderwijs

Rotterdam mag een gesprek eisen met ouders die thuisonderwijs geven. De rechter bepaalde dat een gesprek met de ouders een juist middel is voor een controle of het recht op onderwijs voldoende gewaarborgd is.

VNG 16 juni 2017

Als ouders een gesprek blijven weigeren, dan mag de Kinderbescherming alsnog die controle uitvoeren. Volgens de rechter is de Kinderbescherming daarvoor de juiste instantie.

Zaak

Drie ouders die thuisonderwijs geven, spanden een zaak aan tegen de gemeente Rotterdam. Zij wilden niet in gesprek over het thuisonderwijs en wilden voorkomen dat de gemeente de Kinderbescherming inschakelde. Rotterdam voert sinds 2015 een strenger beleid voor voor thuisonderwijs.De gemeente is van mening dat kinderen door thuisonderwijs sociale contacten missen. Bovendien is thuisonderwijs lastig te controleren.

Vrijstelling

Ouders kunnen vrijstelling van schoolonderwijs vragen als zij geen school kunnen vinden de past bij hun levensovertuiging. Tijdens controles in Rotterdam bleek dat soms lastig aan te tonen. Bij een van de drie gezinnen die de rechtszaak aanspanden was het onderwijs ondermaats.

Uitgebreid artikel dagblad Trouw

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.