Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Roermond werkt euregionaal samen voor dementievriendelijke gemeente

De gemeente Roermond zet zich in voor een dementievriendelijke samenleving, nu ook op euregionaal niveau. Op 31 januari was het officiële startmoment van het project ‘euPrevent Senior Friendly Communities’ in Luik.

Gemeente Roermond 21 februari 2017

In het project komen de euregionale partners samen met 30 gemeenten uit de Euregio Maas-Rijn (EMR) bij elkaar om ervaringen te delen en van elkaar te leren. “Doel is het tot stand brengen van seniorenvriendelijke gemeenten. Om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk gemeenten zijn waar senioren kunnen blijven deelnemen aan het normale, sociale leven”, aldus Marianne Smitsmans. “Die kans mogen we niet laten liggen.”

De aftrap

Het project ‘euPrevent Senior Friendly Communities’ ging van start met een programma dat inhoudelijk werd verzorgd door de Euregionale partners. Er werd gesproken over gezond ouder worden, ouderdomsdepressie en dementie. Wethouder Marianne Smitsmans vertelde daar over het programma en de ervaringen van dementievriendelijk Roermond.

Meer informatie

In september 2016 zijn verschillende partners uit de programmalijn geestelijke gezondheidszorg van euPrevent gestart met het drie jaar durend project ‘Senior friendly Communities’. Het accent ligt op de psychische gezondheid met speciale aandacht voor dementie en ouderdomsdepressie.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.