Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Regiogemeenten Noordoost-Brabant en provincie tekenen nieuw contract regiotaxivervoer

Op woensdag 21 september 2016 ondertekenden twaalf gemeenten (Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel) in Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant het contract met een nieuwe aanbieder voor Wmo-vervoer en alternatief vervoer voor de OV-reiziger. Via Europees aanbesteden is ZCN Totaalvervoer uit Rotterdam vanaf 2017 de nieuwe vervoerder.

Gemeente Grave 21 september 2016

Contract voor twee jaar

ZCN Totaalvervoer heeft vanaf 1 januari 2017 een contract voor twee jaar met de regio Noordoost-Brabant, met de mogelijkheid om twee maal een jaar te verlengen. De huidige vervoerder is Munckhof. Dat contract loopt op 31 december 2016 af. Munckhof regelt het vervoer onder andere via Van Driel Personenvervoer uit Oss. ZCN Totaalvervoer laat alle ritten voor Wmo-vervoer en alternatief vervoer voor OV-reizigers vanaf 1 januari 2017 volledig door Van Driel uitvoeren. Dit betekent dat er weinig verandert voor inwoners die gebruik maken van Regiotaxi. Alle klanten krijgen ruim vóór 1 januari 2017 informatie van Regiotaxi Noordoost-Brabant over het vervoer vanaf 2017.

Twaalf gemeenten

In de regio Noordoost-Brabant bestaat de Gemeenschappelijke Regeling voor Kleinschalig Collectief vervoer (GR-KCV). Deze regeling vormt de leidraad voor personenvervoer in deze regio. De Regiotaxi Noordoost-Brabant voert deze regeling uit. De twaalf gemeenten zijn samen opdrachtgever voor het Wmo-personenvervoer. In deze regeling is de provincie Noord-Brabant vertegenwoordigd als opdrachtgever voor de OV-reiziger.

Nieuw logo

Regiotaxi Noordoost-Brabant krijgt een nieuw logo. Dat is op 21 september 2016 onthuld tijdens de ondertekening van het nieuwe contract. Het logo is een bewerking van het oude logo. Het is duidelijker, maar nog steeds herkenbaar. Het nieuwe logo ziet u op deze pagina.

Europees aanbesteden

Overheidsdiensten zijn verplicht om een opdracht boven een bepaald bedrag volgens Europese richtlijnen aan te besteden. Voor een opdracht in de dienstensector is dat drempelbedrag € 209.000. Het Regiotaxivervoer in de regio Noordoost-Brabant is zo’n opdracht. Uitgangspunt van Europees aanbesteden is dat elke aanbieder in de Europese Unie een eerlijke kans heeft om een opdracht te verwerven.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.