Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Reactie gemeente Den Haag op nieuwe aanwijzing Melius Zorg

Melius Zorg dient binnen twee weken alle Jeugdwet cliënten op zorgvuldige wijze over te dragen aan een zorgaanbieder die goede zorg en verantwoorde hulp verleent. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd i.o. heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Gemeente Den Haag 6 november 2017

Melius Zorg blijft in gebreke bij het leveren van kwalitatief goede hulp. Hierdoor is naar het oordeel van de inspectie sprake van een aanhoudende risicovolle situatie voor de cliënten.

Het borgen van de zorgcontinuïteit heeft voor de gemeente Den Haag nu de hoogste prioriteit. Vanuit deze rol zorgt de gemeente er in nauw overleg met Melius Zorg voor dat een andere gecontracteerde jeugdhulpaanbieder tijdig de cliënten passende hulp en zorg verleent. Daarbij is de inzet om de cliënten op de huidige locaties van Melius Zorg te houden. Stabiliteit en het borgen van de veiligheid van de cliënten staan voorop.

Melius Zorg biedt ambulante hulp en verblijf met intensieve begeleiding aan 37 jeugdigen en jonge moeders met eventueel een licht verstandelijke beperking met één of twee kinderen. Er zijn 28 cliënten (waarvan 13 jongeren en 15 kinderen) op grond van de Jeugdwet bij Melius Zorg in zorg, deze vallen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Den Haag. En er zijn 9 cliënten op grond van de Wet langdurige zorg bij Melius Zorg in zorg, deze vallen onder de verantwoordelijkheid van het CZ zorgkantoor.

Melius Zorg heeft een contract voor het bieden van jeugdhulp op grond van de Jeugdwet en ondersteuning op grond van de Wmo, de aanwijzing is gericht op het onderdeel jeugdhulp.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.