Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Ondersteuning sociale firma’s in Amsterdam

De gemeente Amsterdam zet sociale firma’s die inclusief ondernemen de komende jaren in de etalage en komt ze tegemoet met leningen en advies.

Gemeente Amsterdam 3 augustus 2015

Sociale firma’s richten zich als onderneming op zowel bedrijfseconomische continuïteit/winstgevendheid als op het creëren van arbeidsplekken. Ze creëren die arbeidsplekken voor Amsterdammers met een arbeidsbeperking en bieden dagbesteding voor kwetsbare groepen. Daarmee zijn sociale firma’s belangrijke partners voor de gemeente Amsterdam.

De gemeente Amsterdam komt sociale firma’s tegemoet met 4 actielijnen:

  • Een investeringsfonds voor bedrijven die hun sociale activiteiten willen uitbreiden en die voor leningen niet terecht kunnen bij fondsen of banken.

  • Onder de aandacht brengen van diensten en producten bij inkopers van de gemeente via www.socialezaken.info onder gemeente en stimuleren van inkoop bij deze firma’s.

  • Inzet van sociale firma’s bij de invulling van Social Return

  • Begeleiding en advies, door het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam en het programma Eigen Werk.

Wat verstaat de gemeente Amsterdam onder een sociale firma?
Een sociale firma is een onderneming die zich richt op zowel bedrijfseconomische continuïteit en/of winstgevendheid als op het creëren van plekken voor arbeidsmatige dagbesteding en/ of werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Waarbij:

  • 50% van de totale inkomsten voortkomt uit de verkoop van producten en diensten (niet dagbestedingsactiviteiten).

  • 30-40% van de medewerkers in de onderneming zijn personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij 100% commerciële inkomsten is de eis voor het aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt 30% , bij 50% commerciële inkomsten is dat 40% medewerkers.

Ook (startende) sociale firma’s komen in aanmerking als ze binnen 3 jaar aan de definitie van sociale firma kunnen voldoen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.