Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Meer mensen aan het werk dankzij Convenant Brede Aanpak 2017

De werkgeversservicepunten in Limburg hebben afgelopen vrijdag het convenant ondertekend waarin ze afspreken om samen op te trekken in het regionaal vraaggericht arbeidsmarktbeleid. Kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt worden naar betaald werk geleid, waarbij de werkgeversservicepunten zorgen voor begeleiding, revitalisering en training van mensen die een bijstandsuitkering hebben.

Gemeente Roermond 28 juni 2017

Het Convenant Brede Aanpak 2017 is een vervolg op het project VDL Nedcar 2016, dat vorig jaar succesvol honderden Limburgers met een bijstandsuitkering aan een baan hielp bij VDL Nedcar. “Na de succesvolle afsluiting van dat project was het vanzelfsprekend dat we ook in 2017 op een soortgelijke manier aan de slag zouden gaan”, zegt wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen, die bestuurlijk opdrachtgever is. Ook dit jaar is VDL Nedcar een belangrijke werkgever maar vanuit de Brede Aanpak worden in 2017 ook kandidaat-werknemers aangedragen bij andere werkgevers, bijvoorbeeld in de bouw, in de logistiek en bij het MKB (midden en klein bedrijf) in Limburg.

Tijdens de bijeenkomst maakte projectleider Lieve Schouterden bekend dat sinds april vorig jaar inmiddels 900 mensen met een bijstandsuitkering aan de slag zijn gegaan bij VDL Nedcar. De bedoeling is om dit jaar nog minstens honderd mensen te helpen bij het vinden van een baan bij VDL Nedcar. Mensen die nu een uitkering hebben en aan de slag willen bij VDL Nedcar of op andere terreinen kunnen dit kenbaar maken bij de projectorganisatie via werkenbijvdlnedcar@sittard-geleen.nl.

Wethouder Gerard IJff tekende het convenant namens de Arbeidsmarktregio Midden-Limburg. ”In het afgelopen jaar hebben wij vanuit Midden-Limburg 290 kandidaten aangeleverd bij VDL Nedcar, waarvan uiteindelijk 86 mensen betaald aan het werk zijn gegaan. Met dit convenant is sprake van een extra ambitie om een grote groep bijstandsgerechtigden aan een betaalde baan te helpen. Ook deze keer heeft de regio aangegeven gezamenlijk de schouders eronder te willen zetten om deze extra ambitie waar te maken”, aldus wethouder Gerard IJff van de Gemeente Roermond.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.