Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Meer aandacht voor arbeid en mantelzorg

Gemeente Dronten start met een project gericht op arbeid en mantelzorg. Het doel hiervan is om werkgevers en werknemers via voorlichting en bewustwording inzicht te geven in de vaak zware belasting van deze combinatie.

Gemeente Dronten 15 maart 2017

Vanwege de vermaatschappelijking van de zorg, de toenemende vergrijzing en een veranderende arbeidsmarkt combineren steeds meer mensen werk met mantelzorg. Deze combinatie blijkt in de praktijk vaak een uitdaging. ‘Veel mantelzorgers gaan minder werken of stoppen helemaal met werken. We willen werkgevers, maar ook onze eigen gemeentelijke organisatie, stimuleren om te werken aan een mantelzorgvriendelijke werkomgeving. Zo willen we uitval van werkende mantelzorgers voorkomen,’ legt wethouder Van Bergen uit. ‘‘Door zelf ook mee te doen aan dit project hopen we onze eigen mantelzorgende medewerkers beter te ondersteunen en daarmee ook een voorbeeldfunctie te hebben voor andere werkgevers .

Project ‘Zorg dat het werkt’
Samen met MEZZO werk & mantelzorg start de gemeente het project ‘Zorg dat het werkt’, gericht op Dronter werkgevers en de gemeente Dronten zelf. Met workshops en bijeenkomsten voor werkgevers worden taboes en vooroordelen aangepakt. Een ander onderdeel is de ‘Werk&Mantelzorg Buzz on tour’. Deze tour is bedoeld om werkgevers kennis te laten maken met de praktijk van werkende mantelzorgers. Ook kunnen werkende mantelzorgers onderling kennis met elkaar maken en hun ervaringen delen. De tour maakt het mogelijk om inspirerende (lokale) initiatieven en goede voorbeelden die helpen om de combinatie werk en mantelzorg mogelijk te maken, met elkaar te delen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.