Menu

Filter op
content
Zorg&Sociaalweb

0

Leestips voor ieder wijkteam

Hoe zit het met de aansprakelijkheid van wijkteams? Wat is jouw wijkteam WOW? Kent u de 6 principes om burgers te beïnvloeden? En waarom complexe problemen wél thuis horen in uw wijkteam? In dit artikel Speciaal voor u selecteerden wij een aantal leuke praktische leestips.

4 december 2016

6 manieren om burgers te beïnvloeden
Wijkteams, hoe beïnvloed je burgers? Wellicht heb je ooit gehoord van Robert Cialdini? Deze Amerikaanse oud-hoogleraar psychologie en marketing publiceerde in 2001 zijn zes principes van beïnvloeding. In dit blog geeft Fawzi Salih praktische tips om deze principes toe te passen.

Complexe problemen horen wél thuis in het wijkteam
‘Complexe problemen horen niet thuis bij sociale wijkteams‘, aldus op 27 oktober jl. de kop boven een berichtin de VNG-nieuwsbrief naar aanleiding van de Hannie van Leeuwenlezing 2016 door Jantine Kriens, voorzitter van de VNG-directieraad. Marjon Breed ziet dit anders. Complexe problemen horen wél thuis bij sociale wijkteams.

Do's en dont's aansprakelijkheid wijkteams
Een wijkteammedewerker komt bij een burger. Vervolgens maakt hij een “fout”, een toerekenbare onrechtmatige daad. Hij past een verkeerde diagnose toe. Of hij geeft verkeerde nuldelijns hulp. Of hij schendt de privacy van de burger. Hierdoor lijdt de burger schade. Deze burger blijft verstoken van zorg of hij krijgt de verkeerde zorg. Waar kan de burger zijn schade vergoed krijgen? Wie is aansprakelijk? Mr. drs. Tim Robbe geeft antwoord.

Wat is jouw wijkteam WOW?
Wanneer heb jij voor het laatst iets speciaals gedaan voor een cliënt van jullie wijkteam? Weet jij wat er nodig is om een glimlach op iemand zijn gezicht te toveren? Hoe maak je cliënten blij? In dit blog introduceert Fawzo Salih de WOW-Award voor wijkteams.

Wijkteams en sport
Wijkteams en sportverenigingen kunnen elkaar goed versterken. Door elkaar op de juiste momenten te vinden en samen op te trekken kunnen zij er nog meer zijn voor hun doelgroep. In dit inspiratiepaper staan goede voorbeelden en mogelijkheden centraal.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.