Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Langdurige zorg in nijpende positie

Het NIP hield onlangs een enquête onder leden werkzaam in de langdurige zorg. Daaruit kwam naar voren dat de werkdruk en complexiteit steeds hoger wordt en de ingewikkelde bekostiging goede zorg in de weg staat. Er is onvoldoende hoog opgeleid personeel om goede zorg te bieden en er zijn onvoldoende opleidingsmogelijkheden om door te groeien. De benarde financiële positie van zorginstellingen helpt daar niet bij.

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) 7 september 2017

Deze week concludeert Accountantsbureau EY in de media dat dalende vergoedingen, ingewikkelde regelgeving en stijgende kosten voor personeel en administratie zorginstellingen in een nijpende positie brengen.Accountantsbureau EY bestudeerde 469 jaarrekeningen en constateert dat de financiële problemen steeds benarder worden. De grote beleidsvrijheid van financiers zoals gemeenten en zorgverzekeraars werkt dit verder in de hand. Bij professionals in de ggz, jeugdhulp en langdurige zorg leidt dit tot steeds grotere problemen.

Het ministerie van Volksgezondheid wimpelt het EY-rapport af als niet zorgwekkend. De woordvoerder van Staatssecretaris Martin van Rijn ziet de enorme post die door de onregelmatigheidstoeslagen is bewerkstelligd als eenmalige tegenvaller en vertrouwt op reserves. EY vreest dat door de tegenvaller en de lage winsten de banken niet meer investeren. Dat komt niet ten goede aan innovatie, leidt tot hogere rente en extra streng toezicht van de instellingen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.