Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Kijktip! Rugby helpt werkloze jongeren aan werk

Dertig Rotterdamse, werkloze jongeren krijgen de kans om weer aan de bak te komen; twee maanden lang sollicitatietrainingen, les in sociale vaardigheden én rugby leren spelen. Dit is het onderwerp van de nieuwe televisieserie Brotherhood van NTR. Hun doorzettingsvermogen wordt zwaar op de proef gesteld, en niet zonder reden. Als ze het de volle acht weken volhouden, ligt er een baan voor hen in het verschiet.

Divosa 9 december 2015

Discipline, kameraadschap en respect, de basis van de rugbysport, moeten de jongens op weg helpen naar een nieuwe start. Wat brengt de jongeren hier en wat motiveert ze om het roer om te willen gooien? Lukt het ze om het traject te volbrengen en zijn deze acht weken wel genoeg om een echte omslag te maken?

De drie uitzendingen zijn op zondag 13, 20 en 27 december 2015 om 16.00 uur, NPO 2.

Aflevering 1 (13 december)
Dertig werkloze, Rotterdamse jongens beginnen aan een re-integratietraject. Ze krijgen hun eerste rugbytraining en volgen de eerste sociale-vaardigheidsles. Er wordt al snel duidelijk dat de discipline die het traject van de jongens eist, niet door iedereen opgebracht kan worden. Rico heeft een woede-uitbarsting en Mo vertelt hoe het is om het oudste kind van een groot gezin te zijn.

Aflevering 2 (20 december)
De jongens krijgen muziekles van rapper Winne en spelen hun eerste rugbywedstrijd. Mike’s vader vertelt waarom hij niet naar de trainingen komt kijken en Adam speelt zijn allereerste kickbokswedstrijd.

Aflevering 3 (27 december)
De jongens krijgen een zware rugbyclinic van de Nieuw-Zeelandse All Blacks en hebben een belangrijk sollicitatiegesprek. Sean vertelt over zijn tijd zonder thuis en Mike kijkt voetbal met zijn ouders op de bank. Ook de grote eindwedstrijd ligt in het verschiet. Halen ze allemaal de eindstreep?

Bekijk de afleveringen op: www.ntr.nl/brotherhood

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.