Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Jurisprudentie Signalering Gemeentelijk Sociaal Domein

In dit overzicht, samengesteld door mr. Hans Nacinovic, treft u een selectie aan van de belangrijkste uitspraken van de afgelopen weken op het gebied van het sociaal domein.

2 augustus 2017

Participatiewet

-Bewijsvoering gezamenlijke huishouding

CRvB 11 juli 2017, ECLI:NL:CRVB:2017:2503

Van de in het rapport opgenomen weergave van het gesprek kan in dit geval niet worden uitgegaan: consistente betwisting, niet op ambtseed opgemaakt, niet voorgelezen en later dan 6 dagen na afloop opgesteld.

- Korten kinderalimentatie

CRvB, 11 juli-2017, ECLI:NL:CRVB:2017:2496

Het college heeft de door belanghebbende ontvangen kinderalimentatie terecht op de bijstand van appellante in mindering gebracht.

Wmo

- Vervoersbehoefte

CRvB 26 juli 2017, ECLI:NL:CRVB:2017:2611

Aanvraag voor sterkere accu’s voor elektrische rolstoel terecht afgewezen. Belanghebbende is met de aan haar verstrekte elektrische rolstoel, in combinatie met de mogelijkheid om gebruik te maken van de regiotaxi, voldoende gecompenseerd in haar lokale vervoersbehoefte en maatschappelijke participatie.

Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

- Inwoner gemeente

ABRS 2 augustus 2017, ECLI:NL:RVS:2017:2075

Aanvraag is terecht afgewezen, omdat belanghebbende op het moment dat het primaire besluit werd genomen geen inwoner van de gemeente meer was.

Jeugdwet

Rb. Gelderland 4 juli 2017, ECLI:NL:RBGEL:2017:3439

- Onderzoeksplicht college

Het kennelijke standpunt van het college dat een onderzoek overbodig is, omdat de zus en de moeder van belanghebbende zelf (willen) voorzien in de begeleiding van belanghebbende, is niet juist. Het college gaat hiermee voorbij aan de jeugdhulpplicht zoals die voortvloeit uit de Jeugdwet en daarmee gepaard gaande onderzoeksverplichting

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.