Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Informatie over de evaluatie van de Jeugdwet

Een team onderzoekers werkt sinds eind 2016 aan de eerste evaluatie van de Jeugdwet. Zij hebben vragenlijsten gestuurd aan ouders en gesprekken gevoerd met jongeren en ouders. In mei gaan vragenlijsten naar gemeenten, jeugdhulporganisaties en professionals en starten groepsinterviews met jongeren.

VNG 1 mei 2017

De evaluatie is vroeg, omdat de Jeugdwet pas in 2015 is ingegaan. De uitvoering van de wet is ingewikkeld. Deze evaluatie geeft daarom geen definitief oordeel over de werking van de Jeugdwet. Het doel is vooral om de positieve en negatieve ontwikkelingen zichtbaar te maken.

Uitvoerders

De evaluatie wordt uitgevoerd door onderzoekers van het NIVEL, de juridische faculteit van de Universiteit Leiden, Stichting Alexander, Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), drie Academische Werkplaatsen Jeugd en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Opdrachtgever zijn de ministeries van VWS en VenJ. ZonMw begeleidt de evaluatie, die eind 2017 klaar moet zijn.

VNG

De VNG heeft met een aantal gemeenten de evaluatie opgepakt in de Werkgroep Evaluatie Jeugdwet. We komen nog met onze bevindingen, als bouwsteen voor een gedegen en goed onderbouwde evaluatie.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.